Ballina / Kulturë (page 102)

Kulturë

Donald Trump i hakërrohet Meryl Streep

Pas kritikës së aktores së njohur të Hollywoodit për Donald Trump, presidenti i zgjedhur amerikan kundërpërgjigjet përmes Twitter, duke e quajtur Meryl Streep servile të oborrit të Hillary Clintonit.Pas kritikës së aktores së njohur të Hollywoodit për Donald Trump, presidenti i zgjedhur amerikan kundërpërgjigjet përmes Twitter, duke e quajtur Meryl …

Lexo më shumë

Stephen Hawking mbushi 75

Hawking

Ai është fizikanti më i famshëm që prej Albert Ajnshtajnit dhe për shumë gjeniu më i madh i kohës sonë. Më 08.01.2017 profesori nga Kembrixhi feston ditëlindjen e tij të 75-të, dhe ka jetuar në këtë mënyrë shumë më tepër nga sa mendonin dikur mjekët. Karriera e Hawking-ut si studiues nisi …

Lexo më shumë

Viti 1942, kur Fan Noli i shkruante Hitlerit për t’i shpëtuar jetën albanologut austriak (hebre)

Noli

Në emër të gjithë shqiptarëve unë i bëj thirrje shkëlqesisë suaj për ta shpëtuar profesorin e Universitetit të Vjenës, autoritetit të gjallë më të madh në filologjinë shqiptare” Në mes të shqiptarëve të shquar të vitit 1942 që u përpoqën të shpëtojnë nga nazizmi albonologun Norbert Jokli, ishte padyshim edhe …

Lexo më shumë