Ballina / Kulturë (page 101)

Kulturë

Mbishkrimi paleografik që flet për prejardhja ilire të shqiptarëve

Një prej dëshmive zyrtare me përmasa ndërkombëtare, ku edhe nëpërmjet të këtij mbishkrimi paleografik provohet prejardhja ilire e shqiptarëve, përkatësisht kontinuiteti iliro-arbëror. Dokumenti origjinal (faksimilët, që i referohën çështjës në fjalë po i sjellim më poshtë) ruhën në Arkivin Shtetëror të Milanos (Arichivio di Stato di Milano, Carteggio Sforzesco) Ilirët …

Lexo më shumë

Çfarë kërkonte opozita shqiptare në vitin e largët 1945

Ish- drejtori i Arkivës së Ministrisë së Brendshme, Kastriot Dervishi zbulon një dokument me kërkesa të opozitës shqiptare të vitit 1945, përpiluar nga Musine Kokalari. 1945/Nota e opozitës shqiptare për misionet anglo-amerikane Teksti i notës dhe programit të opozitës sipas dëshmisë së Musine Kokalarit Më 19.11.1945 përfaqësuesit e grupit të …

Lexo më shumë