Kulturë

Shqiptarët në fotot e huaja!

Duke nisur nga gjysma e dytë e shekullit të 19, imazhet e Shqipërisë dhe shqiptarëve janë fiksuar në letër fotografike nga studiues, gazetarë, ushtarakë apo misionarë të huaj. Të nxjerra vitet e fundit nga arkivat e private apo publike të Evropës, siç transmeton abcnews, këto fotografi sjellin një shqiptar krejt …

Lexo më shumë

Përpjekjet për ndryshimin e kushtetutës amerikane

Çdo vit, Arkivi Kombëtar organizon ngjarje për nder të Katër Korrikut, ditëlindjes së Shteteve të Bashkuara të Amerikës. Këtë vit, Arkivi Kombëtar ka përgatitur një ekspozitë të përshtatshme për këtë festë. Ekspozita e quajtur “Ndryshimi i Amerikës”, tregon historinë e mijëra përpjekjeve të dështuara për të ndryshuar Kushtetutën e Shteteve …

Lexo më shumë

Festivali i Filmit Ballkanik

Festivali i Filmit Ballkanik dhe kulinarisë ka startuar edicionin e tij të 7 duke sjellë kështu edhe mesazhin e tij se arti i tejkalon kufijtë konvencionalë. Këtë vit janë sjellë 60 filma nga vende të ndryshme të Ballkanit. Festivali i Filmit Ballkanik dhe kulinarisë ka startuar edicionin e tij të …

Lexo më shumë