Kulturë

Vjetërsia e piktogrameve të Gjugjës ! Arkeologët gabuan …

Specialistët e fushës duhet të jenë të kujdesshëm në përcaktimin e vjetërsisë se këtij gur-kulti , që është pasuri të Njerëzimit. Kështu që  Muzeu Historik Kombëtar , Instituti i Kërkime Arkeologjike duhet të kishin sinjalizuar menjëherë pas gjetjes UNESCO-n Albert V. Nikolla Të gjithë intelektualët, brenda dhe jashtë Shqipërisë, kemi …

Lexo më shumë

Shkrimtarë apo profetë? Nuk ka qenë vetëm fantashkencë

ian harvey per zhyl vernin

Sette. Zhyl Verni paralajmëroi qytetërimin teknologjik, H. G. Uellsi bombën atomike, MekKarthi një tokë postapokaliptike. Shkencëtarët e fantashkencës si profetë? Falë studimeve shkencorë apo intuitës mbresëlënëse, kanë ditur të parashikojnë të ardhmen. Prandaj ia vlen të lexohen. Të rinj me një fat mizor: të arsimuar në një kolegj të shkëlqyer …

Lexo më shumë
error: Content is protected !!