Ballina / KRYESORE (page 61)

KRYESORE

Barrierat sfidojnë bashkëpunimin tregtar në Ballkan

bum ekonomik

Marrëdhëniet ekonomiko-tregtare të Kosovës me vendet e rajonit, vazhdojnë të sfidohen me probleme të ndryshme. Autoritetet në Prishtinë thonë se përjashtuar Serbinë dhe Bosnjë e Hercegovinën, Kosova ka bashkëpunim tregtar me vendet tjera të rajonit, ndonëse jo në nivelin e avancuar. Jo rrallë herë, Kosova është ballafaquar me barriera tarifore …

Lexo më shumë

Gjykata Kushtetuese

gjykata kushtetuese e kosoves

Deklaron kërkesën e Haradinaj të papranueshme Në seancën shqyrtuese të mbajtur në ditën e mërkure, Gjykata Kushtetuese e Republikës së Kosovës shqyrtoi dhe vendosi për kërkesat drejtuar nga Kryeministri Ramush Haradinaj, pas dorëheqjës së tij. Sipas këtij aktvendimi Gjykata Kushtetuse e cilëson kërkesën e Haradinaj të papranueshme si parashtures të …

Lexo më shumë

Shtatë fituesit e bursës

bursat, republika e cekise, praga, Bërno, prishtina, kosova

Republika e Çekisë edhe sivjet ndau bursa për ekonomi, teknologji informative, bujqësi, pylltari dhebiologji Shtatë studentët e Kosovës të cilët fituan bursën e qeverisë së Çekisë u takuan të martën me ambasadorin e Republikës së Çekisë, në Prishtinë, z. Pavel Bilek. “Republika e Çekisë ofron arsim cilësor, përmes këtyre bursave …

Lexo më shumë

Shumica e partive kundër, AKR do ta nënshkruaj Paktin e Veselit, Nisma ende nuk është deklaruar…

Paktin Kundër Korrupsionit, të cilin e ka propozuar dje kreu i PDK-së Kadri Veseli, nuk e kanë përkrahur shumica e subjekteve politike në vend. Shumica prej tyre e kanë marrë joseriozisht këtë iniciativë, të cilën e kanë quajtur edhe farsë. Vetëm Behgjet Pacolli, lideri i AKR-së, tha sot se do …

Lexo më shumë

Fëmijët me sëmundje të zemrës vazhdojnë të mos marrin trajtimet kardio-kirurgjike në Kosovë

Fëmijët me sëmundje të zemrës vazhdojnë të mos marrin trajtimet kardio-kirurgjike në Kosovë, për shkak se në vend nuk është asnjë kardiokirurg për fëmijë. Ndër vite, shumë fëmijë me probleme në zemër kanë udhëtuar jashtë vendit për trajtim. Kurse gjatë këtij viti, në bazë të një programi, disa mjekë nga …

Lexo më shumë

S’ka libra falas për të gjithë

ministria e arsimit, librat, shkollat, prishtina

Librat duhet t’i sigurojnë nga shokët e gjeneratës paraprake ose t’i blejnë në librari Nxënësit e klasave tetë dhe nëntë, nuk mund të kenë libra të rinj në këtë vit shkollor, pasi Ministria e Arsimit nuk i ka shpërndarë ato. Librat duhet t’i sigurojnë nga shokët e gjeneratës paraprake ose …

Lexo më shumë