Ballina / KRYESORE (page 4)

KRYESORE

Liderë, politikanë e diplomatë urojnë qytetarët për “Ditën e Kushtetutës”

kosova_infoglobi

Kosova shënon 11 vjetorin e Kushtetutës. Kushtetuta është akti më i lartë juridik, që garanton të drejtat dhe liritë themelore të të gjithë qytetarëve të vendit. Liderë, diplomatë e politikanë kanë shfrytëzuar këte ditë të përkujtojnë rëndësinë e Kushtetutës. Ambasadori i SHBA-së në vendin tonë, Philip Kosnett, citoi një fjali …

Lexo më shumë

ATK konfiskon pasuri tek 46 tatimpagues

atk

Administrata Tatimore e Kosovës ka ndërmarr veprime ligjore ndaj të gjithë tatimpaguesve, të cilët kanë obligime tatimore të pa shlyera. Nga aktivitetet e zhvilluara është konfiskuar pasuria e tatimpaguesve, të cilët nuk janë përgjigjur kërkesave ligjore nga ATK, siç janë lëshimi i letër-kujtesave, dorëzimi i barrëve tatimore në kadastër, pasurin …

Lexo më shumë

Kosnett: Kosova të ratifikojnë Konventën e Stambollit kundër dhunës në familje

Philip S. Kosnett

Ambasadori i SHBA-së në Kosovë, Philipp Kosnett, ka ftuar deputetët e Kuvendit të Kosovës, që ta ratifikojnë Konventën e Stambollit. Ai ka thënë se nëse Kosova e ndërmerr këtë hap do të dërgonte mesash se po përgatitet për integrimet Euro-Atlantike. “Thërras Kosovën që ta ratifikojë Konventën e Stambollit për parandalimin …

Lexo më shumë

G 7 mbështet dialogun mes Kosovës e Serbisë të lehtësuar nga BE

G&, kosova, serbia

Ministrat e Jashtëm të shteteve anëtare të Grupit të shtatë vendeve më të zhvilluara (G7) u bënë thirrje Beogradit dhe Prishtinës që të angazhohen në mënyrë konstruktive në normalizimin e marrëdhënieve me anë të një marrëveshjeje gjithëpërfshirëse dhe ligjërisht të detyrueshme. “Ne i bëjmë thirrje Kosovës dhe Serbisë që të …

Lexo më shumë