Ballina / KRYESORE (page 29)

KRYESORE

Vrasja e romit të mitur: Marshim protestues për neglizhencë institucionale

proteste per femijen rom

Qytetarët dhe disa deputetë të Kuvendit të Kosovës kanë marshuar nga lagjja “Meshari”, deri te stacioni i policisë në Fushë Kosovë për të protestuar për neglizhencën institucionale të policisë dhe prokurorisë për vrasjen e të miturit në Fushë Kosovë. Me brohoritjet “Policia duart me gjak”,’ polici raciste’, ‘prokurori raciste’ ata …

Lexo më shumë

O’ Connell: Nuk ka faj KSHC që nuk janë akredituar universitetet

Ruairi O Connell, Ambasadori i Britanisë së Madhe në Kosovë

Ambasadori i Britanisë së Madhe në Kosovë, Ruairi O’Connell ka reaguar në Facebook rreth vendimit të Këshillit Shtetëror të Cilësisë për mos akreditimin e tri universiteteve publike. O’Connell ka thënë se KShC-ja duhet të lejohet të veprojë në mënyrë të pavarur nga politika. “Të rinjtë e Kosovës meritojnë një edukim …

Lexo më shumë

Kosnett: Vendimi për mosakreditimin e universiteteve është korrekt

Philip Kosnett

Ambasadori i Shteteve të Bashkuara në Kosovë, Philipp Kosnett, ka mbështetur vendimin e Agjencisë së Akreditimit të Kosovës për t’iu tërhequr akreditimin disa institucioneve të arsimit të lartë. “Është roli i saj që të marrë vendime objektive dhe të bazuara në standarde, për t’iu siguruar studentëve të Kosovës arsimin cilësor …

Lexo më shumë

Mediat: Trumpi nuk do t’i frenojë përpjekjet e Parisit rreth Kosovës e Serbisë

Porosinë e zyrtarit të State Departmentit Philip Reeker se ShBA-të janë të gatshme që të përfshihen në dialogun e Beogradit e Prishtinës diplomatët për gazetën beogradase “Danas” jozyrtarisht e kanë komentuar si “reagim të drejtpërdrejtë” të Amerikës ndaj iniciativës së kryetarit të Farncës Emmanuel Macron që dy palët të kthehen …

Lexo më shumë