KRYESORE

Kurti: Ligji për paga është antikushtetues për arsye se cenon ekonominë e tregut të lirë

albin kurti

Lëvizja Vetëvendosje ka mbajtur një tryezë të përbashkët me përfaqësues të sindikatave në Kosovë. I pari i kësaj partie, njëherësh kandidati për kryeministër, Albin Kurti kërkoi fuqizimin e sindikatave, me qëllim mbrojtjen e drejtave të punëtorëve. Ai sindikalistëve iu ka paraqitur disa nga vendimet e ardhshme të qeverisë së tij, …

Lexo më shumë

Në Kosovë mbi 61 për qind e fëmijëve kanë përjetuar dhunë fizike e psikologjike në shtëpi

femijet .lojërat

Shqetësim për gjendjen e fëmijëve në Kosovë dhe mosrespektim të të drejtave të tyre kanë shprehur edhe zyrtarë të UNICEF-it, por edhe shefja e Zyrës së BE-së në Kosovë. “Shumë fëmijë po kryejnë punë në rrugë, por edhe Kosova nuk është e përjashtuar nga ky fenomen, por gjithashtu shumë fëmijë …

Lexo më shumë

KD, Haradinaj shpenzoi mbi gjysmë milioni euro buxheti shtetëror për dreka dhe…

Haradinaj, PISA

Kryeministri në largim , Ramush Haradinaj, ka harxhuar në dreka secilën ditë pune gjatë gjysmëmandatit qeverisës, të përmbyllur me dorëheqje. Saktësisht 506.779.22 euro është shuma që Qeveria ia ka përshkruar atij në këtë kategori shpenzimesh. E dhëna ndodhet në pasqyrën e harxhimeve që Zyra e Kryeministrit ia ka prezantuar “Kohës …

Lexo më shumë

SHBA: Në Ballkan politika të bashkëpunojë me fenë

Presidenti i Shqipërisë, Ilir Meta e ka quajtur lirinë fetare me rëndësi thelbësore për paqen dhe stabilitetin. Në këtë kuadër Shqipëria është shprehur pro nismës amerikane për Aleancën Ndërkombëtare të Lirisë Fetare. Në Tiranë po zhvillohet konferenca ndërkombëtare dyditore “Feja si instrument paqeje”, e organizuar nga Departamenti Amerikan i Shtetit …

Lexo më shumë
error: Content is protected !!