KRYESORE

Pas reagimeve të shumta Reka sqarohet për deklaratën për “Serbinë e qasjen në det”

Reka sqarohet për deklaratën e tij për t’i lejuar Serbisë qasje në det. Ministri i Integrimit Evropian, Blerim Reka, ka reaguar ndaj PDK-së dhe AAK-së të cilët kërkuan dorëheqjen e tij pas deklaratës që “Serbisë t’i lejohet kalimi transit nëpër autostradën e Kosovës në detin Adriatik”. Ai ka thënë se …

Lexo më shumë

Diplomacia parlamentare në ndihmë të politikës së jashtme

Kuvendi_official

Diplomacia parlamentare, njihet si një instrument i rëndësishëm i politikës së jashtme të një vendi dhe formë alternative, plotësuese e diplomacisë. Me pjesëmarrjen aktive të anëtarëve të Kuvendit në forumet dhe aktivitetet e ndryshme ndërkombëtare, ata mund të kontribuojnë në përfaqësimin e interesave të shtetit në fushën ndërkombëtare. Kryetarja e …

Lexo më shumë