KRYESORE

Protestat e studentëve, ka të lënduar

protesta, studentet, kosova

Gjatë protestës së studentëve para rektoratit, raportohet edhe për të lënduar. InfoGlobi mëson se në këto momente shihet dhe ambulanca e cila po përcjellur studentët e lënduar për në emergjencë. Situata ka filluar të eskaloj,kur protestuesit tentuan të hyjnë brenda objektit t Rektoratit. Policia dhe Njësia speciale nuk kanë lejuar një …

Lexo më shumë

Protesta vazhdon edhe neser

protesta, studentet, kosova

( E plotësuar): Gjashtë studentë janë lënduar në protestën e sotme, ndërkohë dhjetëra studentë të tjera janë trajtuar nga dy ekipe të ndihmës së shpejtë që kanë qëndruar gjatë gjithë kohës në protestën e së enjtes përpara rektoratit të UP-së. Policia e Kosovës ka njoftuar për pesë policë dhe një …

Lexo më shumë

Dita Ndërkombëtare kundër Gjymtimit Gjenital Femëror

gjymtimi_gjenital

Sot është Dita Ndërkombëatre Kundër Ndërhyrjeve në Pjesën Gjenitale të Femrës e njohur si FGM. Çka është Gjymtimi Gjenital Femëror? Gjymtimi gjenital femëror (FGM), përfshinë procedura që qëllimisht shkaktojnë dëmtime të organeve gjenitale femërore për arsye JO-mjekësore. Kjo procedurë e cila kryhet te shumë femra nuk ka as përfitime shëndetësore …

Lexo më shumë