KRYESORE

Burimet e dyshimta të institucioneve mikrofinanciare

Në Kosovë, përveç dhjetë bankave komerciale veprojnë edhe 18 institucione mikrofinanciare. Këto institucione janë organizata që ofrojnë kredi të vogla për individët, bizneset familjare me të ardhura të ulëta, duke përfshirë këtu edhe kredi solidariteti dhe kreditim te fshatrave. Sipas raportit të fundit të Bankës Qendrore të Republikës se Kosovës, …

Lexo më shumë

ISIS kërcënon në shqip

Seksioni për media i ISIS-it, Alhayat Media Center, ka publikuar një dokumentar propagandistik për Ballkanin, në të cilin pjesëtarët e tij shprehin akuza dhe kërcënime ndaj jobesimtarëve në Ballkan. Aty paraqitet edhe një kontekst i ateizmit komunist dhe flitet për Enver Hoxhën. Dy shqiptarët që flasin janë Abu Bilqis (Al …

Lexo më shumë

Shqipëri: Fushata e shtrenjtë dhe jotransparente

Në Tiranë, Koalicioni i Vëzhguesve Vendorë publikoi raportin e dytë të monitorimit të procesit zgjedhor. Sipas tyre, partitë politike po zhvillojnë fushata zgjedhore të shtrenjta dhe jotransparente, komisionet zgjedhore nuk po punojnë rregullisht, ndërsa prokuroria nuk po heton denoncimet për blerje votash. Koalicioni i Vëzhguesve Vendorë publikoi sot raportin e …

Lexo më shumë

Allen falenderon Mustafën për luftën kundër terrorizmit

Kryeministri i Republikës së Kosovës, Isa Mustafa, priti të enjten në takim Gjeneralin Amerikan John Allen, i Dërguar Special Presidencial në Koalicionin Global Kundër ISIS-it.  Gjenerali Allen e vlerësoi lartë dhe e falënderoi kryeministrin Mustafa për kontributin e çmuar të Qeverisë së Kosovës në luftën kundër ekstremizmit të dhunshëm, radikalizmit …

Lexo më shumë

Jahjaga e Allen: Shkëmbimi i informatave kundër ISIS-it – i rëndësishëm

Presidentja e Kosovës, Atifete Jahjaga ka pritur sot gjeneral John Allen, i Dërguar Special Presidencial në Koalicionin Global Kundër ISIS-it, që përbëhet nga afro 60 dhtete e ku bënë pjesë edhe Kosova. Gjenerali Allen dhe Presidentja e Kosovës u pajtuan rreth rëndësisë së shkëmbimit të të dhënave dhe të informacioneve …

Lexo më shumë