KRYESORE

Jahjaga: Lufta e terrorit fillon në shtëpi

Në panelin “Adresimi i ekstremizmit të dhunshëm: përgjegjësia e përbashkët” në kuadër të Forumit Ekonomik Botëror, që u mbajt në Mbretërinë Hashemite të Jordanisë, u diskutua për sfidat globale të sigurisë, ekstremizmin dhe radikalizmin si kërcënim për sigurinë, si dhe angazhimin e përbashkët në luftimin e këtyre dukurive. “Dua të filloj duke …

Lexo më shumë

Çdo e dhjeta vajzë abuzohet seksualisht !

Rreth 120 milionë vajza anekëndë rruzullit tokësor përjetojnë abuzime të ndryshme seksuale brenda një viti kalendarik, mëson infoglobi nga burimet brenda OKB-së. Me fjalë tjera çdo e dhjeta vajzë i nënshtrohet abuzimeve dhe dhunës seksuale. Fjala është për vajzat të cilat dhunohen seksualisht para moshës 20 vjeçare. Ndërkaq , sipas UNICEF-it, …

Lexo më shumë

Kush e kërcënon ministrin Tahiri?

Kërcënohet për jetën me anë të një mesazhi ministri i Punëve të Brendshme, Saimir Tahiri. Në mesazhin kërcënues të mbërritur në telefonin celular të ministrit Tahiri shkruhej: “Nëse merresh me familjen Gjuta, do ta pësosh”. Pas këtij mesazhi pati kontrolle nga agjentët e Policisë së Tiranës në bizneset dhe vilat …

Lexo më shumë