KRYESORE

The Telegraph: Jo Bjeshkë të Nemura, po Bjeshkë të Bekuara

Mediumi britanik The Telegraph shkruan se Bjeshkët e Nemuna (Mallkuara) do të kishin emër më të qëlluar po të quheshin “të bekuara” . Mos lejoni që të ngatërroheni nga emri, shkruan kjo e përditshme. Për eksploruesit e maleve që pëlqejnë rrugët më të largëta, peizazhin mahnitës dhe mikpritjen ballkanase, kjo ecje tetë-ditore paraqitet …

Lexo më shumë

Filloi punimet konferenca ndërfetare

  “Sot, kur mblidhemi për të gjetur një rrugë të përbashkët të mirëbesimit dhe paqes gjithnjë rikthehemi në rrënjët tona që bazohen në bashkëjetesën ndërmjet njerëzve të kulturave të ndryshme.  Duke ndërtuar shoqërinë gjithëpërfshirëse, që bazohet në vlerat e tolerancës dhe mirëkuptimit dhe duke ruajtur vlerën më të madhe të mirëbesimit …

Lexo më shumë

Zvicra Kosovës – 7 milionë franga për shëndetësi

Ministria e Shëndetësisë ka nënshkruar të enjten Marrëveshjen e bashkëpunimit me Agjensinë Zvicerane për Zhvillim dhe Bashkëpunim (SDC) lidhur me mbështetjen e Projektit: Kujdesi shëndetësor i përballueshëm dhe cilësor për Kosovën.  Kjo marrëveshje mbështet projektin i cili mundëson që ofruesit e kujdesit primar shëndetësor të jenë të trajnuar dhe të pajisur …

Lexo më shumë

A është gjallë Lavdrim Muhaxheri?

Në muajin gusht të vitit të kaluar, mediat në Ballkan kanë raportuar me një ndjenjë “lehtësimi” për vrasjen e Lavdrim Muhaxherit, një militanti famëkeq të Shtetit Islamik, gjatë një sulmi ajror në Siri. Muhaxheri, nga Kaçaniku i Kosovës, ka shkaktuar bujë në korrik të vitit të kaluar, me postimin e …

Lexo më shumë