KRYESORE

Kujdes, kartëmonedha të falsifikuara!

86 për qind e të gjitha kartëmonedhave të falsifikuara në Evropë janë ato 20 dhe 50 euroshe. Disa janë falsifikime të qarta, të tjerat mund t’i identifikojnë vetëm ekspertët. Falsifikatorët hedhin vazhdimisht kartëmonedha të rreme në qarkullim. Në Gjermani, bankat, tregtarët dhe policia kanë identifikuar në gjashtë muajt e parë …

Lexo më shumë

Ndryshimet kushtetuese bllokojnë vendimmarrjen në Kosovë

Amandamentimi i Kushtetutës po e bllokon punën e institucioneve të Kosovës në vendimmarrje për çështje të rëndësishme, vlerësojnë analistë politik në Prishtinë. Themelimi i Gjykatës Speciale për krime lufte, apo edhe i Forcave të Armatosura të Kosovës, kërkon nevojën e ndryshimeve në Kushtetutë. Mirëpo, procedurat e ndryshimit të kushtetutës mbeten …

Lexo më shumë

Ja kryesia e re e AAK-së

Këta janë anëtarët e ri të kryesisë së Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës . Pas rikonfirmimit të Ramush Haradinajt në postin e kryetarit, Kuvendi Zgjedhor i partisë ka zgjedhur edhe kryesinë e re në përbërje: Ardian Gjini, nënkryetar i parë, pastaj Ahmet Isufi, Donika Kadaj-Bujupi, Pal Lekaj e Gazemnd Abrashi nënkryetar. …

Lexo më shumë