Ballina / KRYESORE (page 1110)

KRYESORE

Hapi i parë, ratifikimi i marrëveshjes

Prishtina dhe Beogradi janë ende në fazën fillestare të definimit të fushave dhe aspekteve ligjore të zbatimit të marrëveshjes së 19 prillit, të arritur në dialogun ndërmjet kryeministrave Hashim Thaçi e Ivica Daçiq. Në bazë afateve të planit të zbatimit të kësaj marrëveshjeje, disa veprime tashmë parashiheshin që të përfundonin. Megjithatë, …

Lexo më shumë

Zyrtarisht: Kjo është Marrëveshja

nënshkrimi, marrëveshja, dialogu

Në seancën e jashëzakonshme të Kuvendit të Kosovës, Kryeministri Hashim Thaci ka kërkuar autorizimin e deputeteve që të formalizojë nënshkrimin e Marrëveshjes së arritur të premtën në Bruksel. Ai më pas ka lexuar të 15 pikat e Marrëveshjes për parimet themelore për normalizimin e marrëdhënieve mes Kosovës e Serbisë, të …

Lexo më shumë

Dokument: Çka u nënshkrua?!

Çka nënshkruan Ashton, Thaçi e Daçiqi, 19 Prill 2013

Ky është dokumenti që besohet të jetë nënshkruar sot në Bruksel nga përfaqësuesi i Kosovës, Hashim Thaçi dhe ai i Serbisë Ivica Daçiq, si pjesë e dialogut për normalizimin e marrëdhënjeve mes dy shteteve . 1: “Bashkësi/Asociacion” të Komunave me shumicë serbe në Kosovë, e hapur edhe ndaj komunave të …

Lexo më shumë