KRYESORE

DW: Euro pa Gjermaninë?

Prej muajsh politikanët e Europës shtronin pyetjen, mos do të ishte më mirë që Greqia të dilte nga Euro. Por tani disa ekonomistë thonë: mos vallë është më mirë që Gjermania të dalë nga Euro. Mendimet për këtë ndahen. Ndërsa muajt e kaluar buçiste grindja për një Grexit (dalja e …

Lexo më shumë

Llapushniku tërhiqet , nuk kundërshton ndërtimin e varrezave katolike

Banorët e Llapushnikut janë tërhequr nga protestat kundër punimeve për varrezat katolike në këtë fshat, njoftohet përmes një komunikate nga përfaqësuesit e komitetit të këtij fshati. Sipas këtij njoftimi, komiteti i fshatit Llapushnik të Komunës së Drenasit, të dielën ka mbajtur një mbledhje banorët e fshatit për këtë çështje. Pas …

Lexo më shumë

DASH: Kosova nuk përmbush kriteret për luftimin e trafikimi

Kosova është destinacion për gratë, fëmijët dhe burrat të cilët i nënshtrohet trafikimit seksual dhe punës të detyrueshme, përfshirë në industrinë e restoranteve. Kështu thuhet në raportin vjetor të Departamentit Amerikan të Shtetit (DASH) për trafikim të qenieve njerëzore. Raporti ka rënditur Kosovën në kategorinë e dytë, të të ashtuquajturës …

Lexo më shumë

Moti gjatë javës

Instituti Hidrometeorologjik i Kosovës ka njoftuar se temperaturat e larta që po mbretërojnë në Kosovë do të pësojnë një rënie të lehtë. Sipas IHK-së vendi ynë do të jetë nën ndikimin e masave të ajrit me presion të ulët atmosferik. “Këto masa të ajrit të cilat kanë origjinë nga veriu …

Lexo më shumë
error: Content is protected !!