KRYESORE

Jeta nën strehën e burgut

Rrëfime të torturës, zhgënjimit dhe shpresës fshihen prapa mureve mbi pesë metra të larta. Sipër ka tela gjemborë. Nuk janë dëmtuar krahët e portës kryesore të qendrës së tmerrit. Por është hequr vetëm krahu i derës së vogël që çon drejt oborrit të brendshëm. “Pse nuk keni marrë çizme me …

Lexo më shumë

Nurembergu i shërbeu drejtësisë

Proceset gjyqësore të Nurembergut, në të cilat dolën para gjyqit udhëheqësit nazistë ushtruan ndikim të madh në të drejtën ndërkombëtare. Ato bazohen në Kartën e Londrës, e cila u nënshkrua nga aleatët në 8 gusht 1945. Si bazë për proceset gjyqësore të Nurembergut shërbeu një marrëveshje vizionare e së drejtës …

Lexo më shumë

Biletat për lojë Shqipëri – Portugali deri 10 mijë lekë

Ka filluar shitja online e biletave për ndeshjen shumë të pritur Shqipëri-Portugali, që do të mbahet stadiumin “Elbasan Arena” më 7 shtator. Çmimet e biletave janë si në vijim: Tribunat C2, G2               = 1.000 lekë Tribunat C1, C3, G1         = 1.500 lekë Tribunat D, F                   = 2.000 lekë Tribuna E                       …

Lexo më shumë