KRYESORE

Jahjaga: Të pranojmë deri në 3 mijë refugjatë

Atifete Jahjaga, presidentja e Kosovës i ka kërkuar Qeverisë së këtij shteti që të pranojë refugjatë sirianë, të cilët janë duke udhëtuar drejt vendeve të Bashkimit Europian. “Refugjatët mund të vendosen nëpër vendet ku kanë qëndruar të KFOR-it”, ka thënë presidentja. Sipas burimeve të gazetës “Express”, Jahjaga ka kërkuar të pranohen …

Lexo më shumë

Rihapet stacioni i trenave në Budapest

Stacioni kryesor i trenave në Budapest është rihapur për qindra migrantë, pas dy ditësh bllokadë. Njerëzit janë parë duke vrapuar drejt platformave, pasi janë hapur dyert. Por, përmes një njoftimi publik, është thënë se trenat ndërkombëtarë drejt Evropës perëndimore janë pezulluar për “kohë të pacaktuar”. Të martën dhe të mërkurën, …

Lexo më shumë

Këta janë 6 zëvendës ministrat e ri të Kosovës

Kryeministri i Republikës së Kosovës, Isa Mustafa, ka emëruar të mërkurën gjashtë zëvendësministra në ministritë e Qeverisë së Republikës së Kosovës. Pas konsultave me partnerët e koalicionit qeveritar, kryeministri Isa Mustafa vendosi që të emërojë Mirjana Jevtiq, zëvendësministre në Ministrinë e Punës dhe Mirëqenies Sociale, Milan Radojeviq, zëvendësministër në Ministrinë …

Lexo më shumë