KRYESORE

Kosova vetëm me një mësues rom

  Mungesa e mos integrimit të fëmijëve të komunitetve rom,ashkali dhe egjiptas në sistemin arsimor në Kosovë është më se e ditur por,më pak raportohet për faktin se fëmijët e këtyre komuniteteve nuk kanë mundësi të vijojnë mësimin në gjuhën amtare. Ata mësimin e vijojnë në gjuhën shqipe dhe atë serbe.  …

Lexo më shumë

EULEX ndihmon refugjatët në Serbi

Misioni i EULEX-it në Kosovë refugjatëve dhe emigrantëve në Serbi është duke dhënë si donacion pajisje shtëpiake dhe mjete për gatim, mikrovalë, aparat për ujë të ngrohtë, shtretër, dyshekë, dollapë, mjete higjienike dhe pajisje për siguri, si dhe gjeneratorë, ngrohëse, dhe një kontejner të pajisur me kabina dushi, hapësira për …

Lexo më shumë