KRYESORE

Krishtlindja në Betlehem

Mijëra besimtarë të krishterë u mblodhën në qytetin e Betlehemit, në Bregun Perëndimor, për të festuar në vendlindjen e Krishtit. Në meshën në Kishën e Lindjes së Krishtit, në vendin ku të krishterët besojnë se lindi Krishti, mori pjesë presidenti palestinez Mahmoud Abbas, së bashku me zyrtarë dhe pelegrinë nga …

Lexo më shumë

Toleranca fetare: Deputetja Besa Ismaili viziton Kishën Katolike në Prishtinë. Uron Krishtlindjet

Toleranca ndër fetare është e shprehur në Kosovë. Myslimanë dhe katolikë festojnë bashkë festat fetare të njëri-tjetrit. Një shembull i mirë i tolerancës ndër fetare është vizita e deputetes Besa Ismaili në Kishën Katolike në Prishtinë. Ndonëse e mbuluar me shami, Ismailin nuk  e ka penguar që të shkojë t’i vizitojë …

Lexo më shumë

Papa Françesku : Paqe për njerëzit e prekur nga konfliktet, fatkeqësitë natyrore dhe sëmundjet

Papa Françesku e ka udhëhequr meshën e Krishtlindjes në Bazilikën e Shën Pjetrit në Vatikan gjatë së cilës është fokusuar në mesazhet e dashurisë së Zotit ndaj njeriut. Papa Françesku gjatë lutjes së tij kërkoi paqe për njerëzit e prekur nga konfliktet, fatkeqësitë natyrore dhe sëmundjet. “Krishtlindja na kujton se …

Lexo më shumë

Festohen Krishtlindjet

Besimtarët e krishterë si në të gjithë botën edhe në Kosovë sot festojnë Krishtlindjet, një nga kremtimet më të rëndësishme në kalendarin e festave të krishtera. Ajo kremtohet dhe festohet çdo datë 25 dhjetor dhe në të kujtohet lindja e shpëtimtarit Jezu Krisht. Pas Pashkëve është festa më e rëndësishme …

Lexo më shumë
error: Content is protected !!