Kryeministrat e papërfunduar

Që nga viti 2002 e deri në vitin 2019 Kosova ka ndërruar gjashtë kryeministra, me 8 herë mandatime

Kryeministri i parë në Kosovë Bajram Rexhepi mori detyren në vitin 2002 dhe kishte qendruar në mandat 1006 ditë.

Kryeministri i dytë i Kosovës kishte pasur një mandat të shkurtër Ramush Haradinaj prej 3 dhjetor 2004 deri më 8 mars 2005, pa i bërë as 100 ditë.

Kryeministri i tretë, në vitin 2005, Bajram Kosumi kishte qendruar gjithësej 353 ditë ne mandat.

Kryeministri i katërt i Kosovës Agim Çeku e ka mbajtur detyrën për 671 ditë. Më 2 mars të vitit 2006, pas dorëheqjes së kryeministrit Bajram Kosumi, partia AAK e propozoi dhe pastaj kryetari i Kosovës Fatmir Sejdiu e emeroi Agim Çekun për kryeministër të katërt të Kosovës së pasluftës. Kuvendi i Kosovës e aprovoi atë kryeministër më 10 mars të vitit 2006. Post që e mbajti deri më datën 9 janar 2008

Kryeminister i pestë i Kosovës ishte Hashim Thaçi i cili erdhi në detyrë në vitin 2008, qendroi 1141 ditë, e pastaj u rizgjodh prapë në vitin 2011 për të mbajtur postin për 1387 ditë, më shumë se scili kryeministër tjetër sa ka pasur Koswova.

Në zgjedhjet e parakohshme të mbajtura në Kosovë më 12 dhjetor 2011 përsëri rizgjedhet kryeministër Thaçi  për mandatin 2011-2014.

Kryeministri i gjashtë isht Isa Mustafa në vitin 2014, i cili qëndroi si kryeministër i Kosovës për 1006 ditë.

Kryeministri më i fundit, Ramush Haradinaj filloi detyrën në vitin 2017 dhe përmbushi 679 dië deri në dorëheqje me 19 korrik 2019.

Deri në zgjedhjet e reja Ramush Haradinaj vazhdon ta ushtrojë detyren e kryeministrit./InfoGlobi/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.