Kristalina Georgieva, fmn

Kristalina Georgieva, kandidatja e vetme për ta drejtuar FMN-në

Numri dy aktual i Bankës Botërore, bullgarja Kristalina Georgieva, është e vetmja në radhë për të marrë kreun e Fondit Monetar Ndërkombëtar (FMN) duke zëvendësuar Christine Lagarde e cila u dorëhoq për të drejtuar BQE-në, njoftoi institucioni me qendër në Uashington.

“Periudha e prezantimit të kandidaturave në postet e drejtorit të përgjithshëm u mbyll të premten më 6 shtator”, njoftoi FMN-ja në një komunikatë.

“Kristalina Georgieva, aktualisht drejtoreshë e përgjithshme e Bankës Botërore dhe shtetase bullgare, konfirmoi vullnetin për të qenë kandidate”, thuhet në  komunikatë.

Këshilli i administrimit do të organizojë mbledhje mes kandidates dhe administratorëve për një të prezantuar emërimin deri në 4 tetor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.