Ballina / Shkencë / Krijohen bateritë që furnizojnë me energji një qytet
qyteti me bateri

Krijohen bateritë që furnizojnë me energji një qytet

Tesla ka zhvilluar projektin e fundit të baterive në shkallë të gjerë që lidhet me stabilizimin e sistemit elektro-energjitik.

Sistemi nga Tesla është vënë në funksion në qytetin belg Terhils dhe përbëhet nga bateri Powerpak me fuqi prej 18.2 megavat.

Qëllimi kryesor i këtyre baterive është të ruajnë energjinë elektrike kur prodhimi është i madh.

Sistemi i baterive duhet të reagojë ndaj ndryshimit të frekuencave të energjisë elektrike në një afat 100 herë më shpejt se sistemi klasik që prodhon energji nga karburantet e fosileve.

@Fluidi

Provo po ashtu

atmosfera e tokës po rrjedh në hapësirë

Dërgohen organe njerëzore në hapësirë

Mushkëritë, veshkat, palca e kockave dhe kërcirit: një ngarkesë me organe njerëzore në miniaturë përgatitet të …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.