Ballina / KOSOVA / Kosovë: 2.3 milionë euro për Kodin Civil
Shefja e Zyrës së BE-së në Kosovë, Nataliya Apostolova

Kosovë: 2.3 milionë euro për Kodin Civil

Ministria e Drejtësisë ka organizaur ceremoninë “Drejt një Kodi Civil Modern në Republikën e Kosovës” me mbështetje të Projektit të financuar nga Bashkimi Evropian “Mbështetje Kodit Civil – faza 2”.
Shefja e Zyrës së Bashkimit Evropian në Kosovë, Natalija Apostolova, tha se projekti do të ketë kosto 2.3 milionë euro.

BE do të vazhdojë të mbështesë Ministrinë e Drejtësisë së Kosovës për të finalizuar Kodin Civil gjithëpërfshirës dhe të avancuar për Kosovën, ka theksuar Apostolova. .

Apostolova më tej tha se drafti i parë është përgatitur nga projekti i mëparshëm i financuar nga BE-ja.

“Konsultimi publik është shumë i rëndësishëm andaj ne inkurajomë të gjithë që ti japin trajtë të ardhmes së Kosovës. Projekti do të sjell transparencë të plotë sepse kjo është e vetmja mënyrë që të dëgjohen zërat e të gjithëve. Kjo u ndihmon të gjithëve që të gjejnë gjuhë në bazë të gjuhës ligjore. Kjo nënkupton që ligji të shkruhet me një gjuhë të kuptueshme për të gjithë. Kjo u mundëson bizneseve të krijojnë vende pune dhe Kosovën do të përafroj sa më me BE-në”, ka thënë mes tjerash shefja e zyrës së Bashkimit Evropian në Kosovë. /infoglobi/

@Fluidi

Provo po ashtu

testi matura

Nxënësit e dobët treguan rezultate më të mira

Testi i arritshmërisë, për 3 për qind ka dalë më i suksesshëm se sa në …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.