Ballina / KOSOVA / #ZGJEDHJET2019 (page 2)

#ZGJEDHJET2019

Viola von Cramon-Taubadel – krye-vëzhguese e zgjedhjeve në Kosovë

Bashkimi Evropian i është përgjigjur ftesës së presidentit të Kosovës, Hashim Thaçi, për vëzhgimin e zgjedhjeve të parakohshme në Kosovë nga një mision i Bashkimit Evropian. Federica Mogherini, përfaqësuese e Lartë për Punë të Jashtme dhe Politika të Sigurisë, ka emëruar Viola von Cramon-Taubadel si krye-vëzhguese të zgjedhjeve në Kosovë. …

Lexo më shumë

Nuk u bë vit pas viti: Në këto zgjedhje liderët e heqin nga fjalori i premtimeve fjalën – liberalizim

Premtimet e partive politike ndaj qytetarëve të Kosovës për çështje dhe fusha të ndryshme të jetës në vend, tashmë ka javë që kanë nisur, në një lloj para-fushate zgjedhore për zgjedhjet e parakohshme parlamentare të 6 tetorit, por asnjë ato, deri më tash, nuk e ka përmendur liberalizimin e vizave, si premtim …

Lexo më shumë

Pritet të angazhohen rreth 50 mijë vëzhgues dhe komisionarë në zgjedhjet e tetorit

Dhjetëra-mija vëzhgues e komisionarë pritet të angazhohen në zgjedhjet e 6 tetorit, në mënyrë që të parandalohet manipulimi i votave. Përpos vëzhguesve të partive politike dhe organizatave joqeveritare, gjatë zgjedhjeve nacionale pritet që në Kosovë të qëndrojë edhe një mision vëzhgues nga BE-ja. Sikurse në zgjedhjet e kaluara, edhe në …

Lexo më shumë