Ballina / KOSOVA (page 9)

KOSOVA

Marrëveshja Kosovë – Serbi duhet të jetë e qëndrueshme dhe të mos i prekë palët e treta

Johanes Hahn

Komisionari i BE-së, Johanes Hahn, pret që dialogu ndërmjet Prishtinës dhe Beogradit të dalë nga bllokada dhe të rezultojë me një marrëveshje. “Ka një bllokadë në dialogun midis Beogradit dhe Prishtinës dhe shpresoj që së shpejti ta kapërcejmë atë. Zgjidhja për këtë çështje është qëllimi për të arritur një marrëveshje …

Lexo më shumë

AMMK me apel për mbrojtjen e parqeve kombëtare nga zjarret

Thatësia që po vazhdon gjatë këtyre ditëve në vendin tonë, ka shtuar dukshëm mundësinë e përhapjes së zjarreve nëpër pyje përfshirë edhe pyjet në parqet kombëtare. Me qëllim të parandalimit të paraqitjes së zjarreve dhe përhapjes së tyre, MMPH/AMMK përmes Drejtorisë për Administrimin e PK Sharri dhe Drejtorisë për Administrim …

Lexo më shumë

Apostolova: Gjyqësorit i mungojnë përkthyesit, pakicat nuk po integrohen

natalya apostolova

Përkundër arritjeve, sistemi gjyqësor i Kosovës vazhdon të përballet me shumë probleme, si ai i mungesës së përkthyesve dhe mungesa e integrimit të pakicave në gjyqësor. Kështu tha shefja e Zyrës së BE-s në Kosovë, Natalyia Apostolova në tryezën e rrumbullakët “Mundësi të barabarta për komunitetet jo-shumicë në gjyqësor”, të …

Lexo më shumë

SBASHK: Nëse ndryshoni koeficientin e pagave, në shenjë të vullnetit të mirë kompenzojmë orët

sbashk

Sindikata e Bashkuar e Arsimit, Shkencës dhe Kulturës ka kërkuar barazim të koeficientit të pagave për mësimdhënësit e ciklit fillor 1-5 me ata të ciklit 6-9 si një mundësi për të zëvendësuar orët mësimore të humbura. Këtë qëndrim kryetari i SBASHK-ut, Rrahman Jasharaj ia paraqiti ministrit të Arsimit, Shyqiri Bytyqi …

Lexo më shumë