KOSOVA

Komisioni i Venecias nuk do të shqyrtojë kërkesën e qeverisë së Kosovës

Komisioni i Venecias, në një përgjigje ndaj kërkesës së kryeministrit në detyrë të Kosovës, Albin Kurti, për opinion lidhur me kompetencat e presidentit, ka theksuar se nuk do ta shqyrtojë këtë kërkesë meqenëse Gjykata Kushtetuese e Kosovës tashmë është duke e trajtuar kushtetutshmërinë e dekretit të presidentit të Kosovës për …

Lexo më shumë

Bayer fton politikanët dhe gjygjësorin të veprojnë në interes të qytetarëve

Raportuesi për Kosovën në Këshill të Evropës, Peter Beyer ka kërkuar nga akterët në vend përgjegjësi politike dhe respektim të sundimit të ligjit. Në një deklaratë të lëshuar për media, Beyer ka deklaruar se mbështesin Kosovën, të drejtat e njeriut e sundimin e ligjit edhe në këtë periudhë sfiduese. “Populli …

Lexo më shumë