Ballina / KOSOVA (page 8)

KOSOVA

Punësimet familjare shkaktojnë demoralizimin e personave të kualifikuar për punë

papunesia

Muajve të fundit, është raportuar se partitë politike në pushtet kanë punësuar qindra militantë nëpër institucione e ndërmarrje publike, gjë që kishte nxitur reagime të ashpra nga diplomatët ndërkombëtarë në Prishtinë dhe përfaqësuesit e shoqërisë civile. Ndërmarrjet publike, ministritë dhe agjencitë e pavarura janë vendet në të cilat partitë në …

Lexo më shumë

Kanë filluar përgatitjet për regjistrim të popullsisë. Kostoja do shkojë deri në 12 milionë euro

hazbije qeriqi

Si çdo vende tjetër që bënë regjistrimin e popullsisë në çdo një dekadë edhe Kosova po bën plan që në vitin 2021, të bëj regjistrimin e popullsisë, ekonomive familjare dhe banesave. Zyrtarja për media Agjencinë e Statistikave të Kosovës (ASK), Hazbije Qeriqi, tha se regjistrimi i popullsisë është shumë me …

Lexo më shumë

MASHT pranondy kushte të SBASHK; Orët do të kompenzohen vetëm për një javë

masht dhe sbashku

SBAShK-u i ka vendosur dy kushte Ministrisë së Arsimit për të zëvendësuar vetëm një javë të mësimit të humbur gjatë grevës. Tërheqja e vendimit për kompensim të orëve dhe plotësim-ndryshimi i ligjit për paga që të ketë rritje të koeficientit për mësimdhënësit e klasave nga 1-5, janë kushtet që Ministria …

Lexo më shumë

Palmer: Koha për Marrëveshje

Matthew Palmer

Zëvendësi i ndihmësit të sekretarit amerikan të Shtetit, Matthew Palmer, sugjeroi se është koha për arritjen e marrëveshjes mes Kosovës dhe Serbisë, si dhe rikujtoi mesazhin e presidentit amerikan Donald Trump se negociatorët duhet të shfrytëzojnë “mundësinë historike” për të arritur atë. Matthew Palmer u bëri thirrje të dyja palëve …

Lexo më shumë

Peci kërkon angazhim më të madh në luftën kundër korrupsionit

Enver Peci

Nga 204 raste të korrupsionit, të cilat janë zgjidhur nga organet e drejtësisë, 27 prej tyre janë të nivelit të lartë. Komisioni Konsultativ për Politikë Ndëshkimore, bashkë me kryetarë të gjykatave dhe kryeprokurorë, kanë publikuar analizën e politikave ndëshkimore kundër korrupcionit . Nga 204 raste të korrupsionit, të cilat janë …

Lexo më shumë