Ballina / KOSOVA (page 50)

KOSOVA

PSD: Arsimi në Kosovë duhet të çlirohet nga ndërhyrjet

psd socialdemokratet

Një vendim i Këshillit Shtetëror të Cilësisë (KShC), ua ka tërhequr akreditimin tre universiteteve; Universitetit “Haxhi Zeka” në Pejë, Universitetit “Ukshin Hoti” dhe Universitetit “Isa Boletini” në Mitrovicë. Partia Socialdemokrate e konsideron vendim të duhur dhe konform Ligjit për Arsim të lartë, i cili specifikon hapat për kualifikimin e një …

Lexo më shumë

FSK me integritet kundër korrupsionit

FSK, rrustem berisha, Per Strand Sjaastad , norvergjia,kosova

Plani i integritetit 2019-2022 është një mjet për krijimin dhe verifikimin e integritetit të institucionit të Ministrisë së Mbrojtjës dhe FSK-së. Ministri i FSK-së Rrustem Berisha në publikimin e ketij plani tha se integriteti zë vend të rëndësishëm në dokumentat  e Ministrisë së Mbrojtjës. Ndër të tjera ai tha se: …

Lexo më shumë

Blerim Rexha në KTV: Ministri Bytyqi ka rekomanduar shuarjen e universiteteve

masht-

Blerim Rexha, ish-drejtor i Bordit të Agjencisë së Kosovës për Akreditim, ka akuzuar ministrin e Arsimit, Shyqiri Bytyqi, për “fshehje dore” në rastin e vendimit të mosakreditimit të tri universiteteve publike, në Pejë, Mitrovicë e Prizren. Sipas Rexhës, vetë ministri Bytyqi kur kishte marrë mandatin kishte bërë një studim fizibiliteti …

Lexo më shumë