Ballina / KOSOVA (page 44)

KOSOVA

Partitë politike në ditën e dytë të fushatës kanë vazhduar me premtime të ndryshme

Partitë politike edhe sot kanë vazhduar tubimet me qytetarë gjithandej Kosovës në kuadër të fushatës elektorale për zgjedhjet e 6 tetorit. Kandidati për Kryeministër të Kosovës nga radhët e PDK-së, Kadri Veseli, ka thënë se në mandatin e ardhshëm qeverisës, do të punojë për qytetarët, duke theksuar se do të …

Lexo më shumë

Abbott: Tejkaloni sfidat që parandalojnë zbatimin e plotë të Ligjit për gjuhët

nicholas abbott

Në Ditën Evropiane të Gjuhëve, sot, në Prishtinë u promovua fjalori online shqip -serbisht – shqip, i organizuar nga IOM-i dhe UNMIK-u Kjo është pjesë e projektit për të promovuar multilingualizmin dhe mësimin e gjuhëve. Fjalori do të jetë pjesë integrale e platformës online për gjuhë Voc-up.com, e financuar nga Mbretëria …

Lexo më shumë

Prokuroria Speciale e Kosovës i ka ngritur aktakuzë një gruaje të kthyer nga lufta në Siri

Prokuroria Speciale e Kosovës i ka ngritur aktakuzë N.H., e cila në vitin 2014 “u është bashkuar grupeve terroriste në Siri”. Në njoftimin e Prokurorisë Speciale thuhet se aktakuza është ngritur për shkak se N.H. ka kryer veprën penale “bashkimi apo pjesëmarrja në ushtrinë apo policinë e huaj, në formacionet …

Lexo më shumë

Partitë garuese në zgjedhje e lënë në harresë ajrin e ndotur

Autoritetet kompetente në Kosovë thonë të kenë marrë masa për parandalimin e ndotjes së ajrit, megjithatë, ata pranojnë se ato janë të pamjaftueshme për të arritur një nivel të kënaqshëm të cilësisë së ajrit. Instituti i Shëndetit Publik dhe Ministria e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor kanë paralajmëruar se Kosova, në …

Lexo më shumë