Ballina / KOSOVA (page 42)

KOSOVA

REL: A e pengon taksa anëtarësimin e Kosovës në organizata ndërkombëtare?

qeveria

Janë të paktën tri synime në agjendën aktuale të Kosovës për anëtarësim në organizata e mekanizma ndërkombëtarë. Përpjekjet e sërishme për anëtarësim në organizatën e INTERPOL-it (Policinë Ndërkombëtare), pastaj anëtarësimi në Këshillin e Evropës dhe në Organizatën Botërore të Tregtisë, janë disa nga prioritetet që përmenden në këtë drejtim. Por, …

Lexo më shumë

Marrëveshja Kosovë – Serbi mund ta shfuqizojë Rezolutën 1244

vuciq dhe thaci

Arritja e një marrëveshjeje eventuale ndërmjet Kosovës dhe Serbisë, e cila do ta zgjidhte kontestin ndërmjet dy vendeve, do të kërkojë edhe formalizimin e saj dhe ky formalizim duhet të bëhet përmes miratimit në Këshillin e Sigurimit të Organizatës së Kombeve të Bashkuara, vlerësojnë njohësit e çështjeve juridike. Arsim Bajrami, …

Lexo më shumë

Beograd: Policia nxjerr me dhunë protestuesit opozitarë nga objekti i televizionit

policia e serbise

Pjesëtarët e policisë së Serbisë i nxorën demonstruesit dhe disa udhëheqës të opozitës nga ndërtesa e Radio-Televizionit të Serbisë (RTS), ku u futën gjatë protestës “një në pesë milionë” në Beograd dhe kërkuan që organizatorëve të protestës t’iu jepet hapësirë në televizionin publik. Shefi i policisë së Beogradit, Millan Staniq, …

Lexo më shumë