Ballina / KOSOVA (page 40)

KOSOVA

AMMK me apel për mbrojtjen e parqeve kombëtare nga zjarret

Thatësia që po vazhdon gjatë këtyre ditëve në vendin tonë, ka shtuar dukshëm mundësinë e përhapjes së zjarreve nëpër pyje përfshirë edhe pyjet në parqet kombëtare. Me qëllim të parandalimit të paraqitjes së zjarreve dhe përhapjes së tyre, MMPH/AMMK përmes Drejtorisë për Administrimin e PK Sharri dhe Drejtorisë për Administrim …

Lexo më shumë

Apostolova: Gjyqësorit i mungojnë përkthyesit, pakicat nuk po integrohen

natalya apostolova

Përkundër arritjeve, sistemi gjyqësor i Kosovës vazhdon të përballet me shumë probleme, si ai i mungesës së përkthyesve dhe mungesa e integrimit të pakicave në gjyqësor. Kështu tha shefja e Zyrës së BE-s në Kosovë, Natalyia Apostolova në tryezën e rrumbullakët “Mundësi të barabarta për komunitetet jo-shumicë në gjyqësor”, të …

Lexo më shumë

SBASHK: Nëse ndryshoni koeficientin e pagave, në shenjë të vullnetit të mirë kompenzojmë orët

sbashk

Sindikata e Bashkuar e Arsimit, Shkencës dhe Kulturës ka kërkuar barazim të koeficientit të pagave për mësimdhënësit e ciklit fillor 1-5 me ata të ciklit 6-9 si një mundësi për të zëvendësuar orët mësimore të humbura. Këtë qëndrim kryetari i SBASHK-ut, Rrahman Jasharaj ia paraqiti ministrit të Arsimit, Shyqiri Bytyqi …

Lexo më shumë

Instituti i Shëndetësisë : Për 2 vjet vdiqën 280 persona, epidemia e aksidenteve në trafik vazhdon

aksident ne fushkosove

Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike të Kosovës i është drejtuar institucioneve dhe segmentëve të ndryshë të shoqërisë që urgjentisht të vihen në veprim me qëllim të parandalimit të  pasojave të asaj që IKSHP e cilëson si “situatën epidemiologjike të aksidenteve në trafik”, situatë kjo e cila për dy vjet në …

Lexo më shumë