Ballina / KOSOVA (page 34)

KOSOVA

Sa e lehtëson marrëveshja me Serbinë anëtarësimin e Kosovës në organizata ndërkombëtare?

Normalizimi i marrëdhënieve ndërmjet Kosovës dhe Serbisë, përmes një marrëveshjeje eventuale gjithëpërfshirëse ndërmjet dy vendeve, do të ndihmonte dhe lehtësonte në masë të madhe anëtarësimin e Kosovës në organizatat e ndryshme ndërkombëtare, por ky normalizim i marrëdhënieve nuk është parakusht për anëtarësim në ato organizata, thonë njohësit e marrëdhënieve ndërkombëtare. …

Lexo më shumë

Djemtë e vajzat me dy atdhe

Javën e kaluar u mbajt eksursioni përmbyllës për sivjet me nxënësit nga diaspora. Ishte ky vetëm njëri prej dhjetra ekskursioneve të organizuara rregullisht nga vitit 2012 e deri më tash. Sa ndikojnë ato, që fëmijët tanë në diasporë t’i ruajnë lidhjet me vendin e tyre amë? Ata kanë dy atdhe. …

Lexo më shumë

Një delegacion i lartë i Policisë së Republikës së Çekisë po qëndron në Kosovë

Një delegacion i lartë i Policisë së Republikës së Çekisë po qëndrojnë për vizitë zyrtare në Policinë e Kosovës, përkatësisht në Departamentin e Kufirit si dhe në disa dikastere të MPB-së. Kjo vizitë filloi me pritjen zyrtare të realizuar sot në ambientet e Drejtorisë së Përgjithshme të PK-së ku zëvendësdrejtori …

Lexo më shumë
error: Content is protected !!