Ballina / KOSOVA (page 30)

KOSOVA

Viola von Cramon-Taubadel – krye-vëzhguese e zgjedhjeve në Kosovë

Bashkimi Evropian i është përgjigjur ftesës së presidentit të Kosovës, Hashim Thaçi, për vëzhgimin e zgjedhjeve të parakohshme në Kosovë nga një mision i Bashkimit Evropian. Federica Mogherini, përfaqësuese e Lartë për Punë të Jashtme dhe Politika të Sigurisë, ka emëruar Viola von Cramon-Taubadel si krye-vëzhguese të zgjedhjeve në Kosovë. …

Lexo më shumë

Diplomacia e Kosovës në vendnumëro

Kosova tash e pesë vjet është në defensivë diplomatike karshi agresivitetit diplomatik të Serbisë dhe nuk ka arritur që t’i amortizojë efektet e saj, vlerësojnë njohësit e zhvillimeve politike në Kosovë. Për më shumë, sipas tyre, diplomacia e Kosovës është treguar e papërgjegjshme karshi agresivitetit të diplomacisë serbe, ndërkohë që …

Lexo më shumë