Ballina / KOSOVA (page 3)

KOSOVA

Cili nga kandidatët për kryeministër do të bisedojë me Serbinë dhe si

kandidatet per kryeminister 2019

Dialogu për normalizimin e marrëdhënieve ndërmjet Kosovës dhe Serbisë dhe qasja ndaj këtij dialogu, është një temat në të cilat janë fokusuar shumica e kandidatëve, të cilët partitë politike që garojnë në zgjedhjet e parakohshme parlamentare të 6 tetorit, i kanë nominuar për kryeministër të vendit. Dy kandidatët për kryeministër …

Lexo më shumë

Pjesë e terminologjisë janë vijat e kuqe, po a do të zbatohen ato?

KOLAICIONI

Vijat e kuqe janë pjesë e terminologjisë politike që përdorin zakonisht subjektet pjesëmarrëse në zgjedhje, sa herë që flitet për koalicionet qeverisëse. Meqë Kosova ka një sistem proporcional, partitë politike e pranojnë se subjekti që do t’i fitojë zgjedhjet parlamentare të 6 tetorit, do të jetë më se i shtrënguar …

Lexo më shumë

“Google Maps” tani i shfaq linjat dhe oraret e autobusëve në Prishtinë

Aplikacioni popullor i hartave, “Maps”, i gjigantit teknologjik “Google”, ka filluar të shfaqë linjat e autobusëve në Prishtinë. Përbri orareve të një destinacioni të caktuar përbrenda Prishtinës, në aplikacion tregohen edhe çmimet, së bashku me numrin e autobusit urban. Po ashtu, precizohet edhe ora e saktë se kur autobusi lë …

Lexo më shumë

Ende mbetet e paqartë nëse Kosova do të tërhiqet apo do të vazhdojë sivjet drejt INTERPOL-it

Përkundër skepticizmit brenda institucioneve të Kosovës për suksesin e mundshëm për anëtarësim në Organizatën Ndërkombëtare të Policisë (INTERPOL), ende mbetet e paqartë nëse Kosova do të tërhiqet apo do të vazhdojë të insistojë që votimi për anëtarësimin e saj në këtë organizatë të jetë në agjendën e Asamblesë së Përgjithshme …

Lexo më shumë