KOSOVA

Mustafa: Privatizimi ka dështuar

“Kosova nuk është demokratike përderisa demokracia nuk funksionon në të gjitha pjesët e saj”, kështë është shprehur sot Kryetari i Lidhjes Demokratike të Kosovës, Isa Mustafa gjatë një takimi me aktivistët dhe simpatizantët e tri nëndegëve të LDK-së në Prishtinë, ata të lagjes Kodra e Diellit, Lagja e Spitalit dhe …

Lexo më shumë

Qëndrime kontradiktore rreth Raportit

Raporti vjetor financiar i Zyrës së rregullatorit për energji për vitin 2012,  ka ndarë Komisionet parlamentare. Komisioni funksional për zhvillim ekonomik infrastrukturë, tregti dhe industri, i ka rekomanduar Kuvendit miratimin e Raportit, ndërkohë që Komisioni për buxhet dhe financa ka sygjeruar të kundërtën. Sipas këtij të fundit ‘është vërtetuar se gjatë …

Lexo më shumë

Hapi i parë, ratifikimi i marrëveshjes

Prishtina dhe Beogradi janë ende në fazën fillestare të definimit të fushave dhe aspekteve ligjore të zbatimit të marrëveshjes së 19 prillit, të arritur në dialogun ndërmjet kryeministrave Hashim Thaçi e Ivica Daçiq. Në bazë afateve të planit të zbatimit të kësaj marrëveshjeje, disa veprime tashmë parashiheshin që të përfundonin. Megjithatë, …

Lexo më shumë

Kundërkorrupsioni sfidon prokurorët

Sipas kreut të Agjencisë Kundër Korrupsion, në shumicën e rasteve kur prokuroritë kanë hedhur poshtë apo kanë pushuar hetimet, shkeljet e tyre nuk trajtohen drejt, ngase dëmi i shkaktuar, si pasojë e këtyre shkeljeve, mbetet i sasanksionuar. E, ndërkohë që Prokuroria e shtetit hesht ndaj akuzave të lëshuar në vijimësi …

Lexo më shumë

Tahiri shpreson në pozitivitetin e IBM-së

Delegacioni i Kosovës, nën kryesimin e Zëvendëskryeministres njëherit udhëheqëses së dialogut teknik  Edita Tahiri dhe ekipi i ekspertëve mori pjesë në takimin e radhës të Grupit Implementues  të Marrëveshjes së Menaxhimit të Integruar të Kufirit (IBM), të ndërmjetësuar nga Bashkimi Evropian, në Bruksel. Në agjendë të këtij takimi ishte vlerësimi …

Lexo më shumë