Ballina / KOSOVA (page 12)

KOSOVA

Kosovë, korrupsioni i nivelit të lartë mbetet i pandëshkuar

Kosovë, korrupsioni i nivelit të lartë mbetet i pandëshkuar

Zyrtarë të misionit të Organizatës për Siguri dhe Bashkëpunim në Evropë, bën thirrje të mërkuren që institucionet e sundimit të ligjit në Kosovë të rrisin rezistencën kundër nivelit të lartë të korrupsionit. Thirrjet ishin pjesë e konferencës mbi “korrupsionin e nivelit të lartë”, që sipas organizatave ndërkombëtare dhe vendase është …

Lexo më shumë

Rasti i Drenasit; Nga paraburgimi, avokatit Halilaj i shqiptohet masa e arrestit shtëpiak

gazmend halilaj

Avokati, Gazmend Halilaj është liruar sot nga paraburgimi. I njëjti po mbahej në paraburgim nën dyshimet se për veprat penale “keqpërdorim i detyrës zyrtare”-  neni 422, “keqpërdorim seksual duke keqpërdorur pozitën zyrtare apo profesionin”-  neni 239 dhe veprës penale “frikësim gjatë procedurës penale” nga neni 395 i Kodit Penale të …

Lexo më shumë

Ambasadorja Kapitanoviq: Me fondet e BE-së në Kosovë mund të ketë zhvillim

integrimet tryeza

BE-ja është në anën tuaj, por përmbushni reformat, po i ‘mbytë’ të rinjtë dhe ekonominë e Kosovës. Anëtarësimi në BE dhe në NATO është e vetmja rrugë për integrimin e Kosovës, mirëpo, sfidë mbetet liberalizmi i vizave edhepse Kosova ka përmbushur kriteret. Kështu ka thënë ministrja e Integrimeve Evropiane, Dhurata …

Lexo më shumë