KOSOVA

Këshilli i BE-së miraton MSA-në

Sot, Këshilli i Bashkimit Evropian miratoi Marrëveshjen e Stabilizim Asociimit ndërmjet Kosovës dhe Bashkimit Evropian. Miratimi i MSA-së në Këshillin e BE-së shënon përfundimin e procesit të Marrëveshjes së Stabilizim Asociimit dhe hap rrugë për nënshkrimin e MSA-së me 27 tetor në Strazburg. MSA parasheh themelimin e marrëdhënieve kontraktuale ndërmjet …

Lexo më shumë

Sot protesta për rikthimin e Zejnullahut në postin e Rektorit

Në kuadër të kundërshtimeve ndaj Vendimit të Këshillit Drejtues të UP-së për shkarkimin e Rektorit R. Zejnullahu, pjesëtarë të shoqërisë civile kanë paralajmëruar protestë të enjten në orën 11:00, para Ministrisë së Arsimit të Kosovës. Deri më tani këtë iniciativë e kanë përkrahur mbi 10 mijë persona. Rektori Zejnullahu u shkarkua …

Lexo më shumë

Islamaj: Asgjë personale me Rektorin, UP-ja duhet të zhbllokohet

Pak pas shkarkimit të Rektorit të Universitetit të Prishtinës, Prof.Dr. Ramadan Zejnullahut nga Këshilli Drejtues i Universitetit të Prishtinës, MASHT shkarkoi Prof. Dr. Shefkije Islamajn nga KD i UP-së, ku e kishte deleguar vet. Në MAShT shpjegojnë se Seanca ku u shkarkua Rektori  është mbajtur pa praninë e tre anëtarëve të KD-së të …

Lexo më shumë