KOSOVA

Vazhdon kriza institucionale

01:16-Më shumë se gjysma e deputetëve kanë hyrë tashmë në këtë sallë të improvizuar, ndërkohë që asnjë gazetar apo kamerë nuk është lejuar të depërtojë në atë pjesë. Shefi i deputetëve të PDK’së, Adem Grabovci ka deklaruar që kjo seancë patjetër do të mbahet. 01: 00 Pasi ishin kthyer në …

Lexo më shumë

SHBA: Mos e izoloni Kosovën

Kuvendi i Kosovës sot në orën 16:00 ta vazhdojë seancën e ndërprerë disa herë nga partitë politike në opozitë. Ambasadori i ShBA-së në Kosovë, Greg Delawie, një ditë para mbajtjes së seancës së Kuvendit të Kosovës, e ka takuar kryeparlamentarin Kadri Veseli. Ambasadori amerikan ka konfirmuar përkrahjen e tij për vazhdimin e …

Lexo më shumë

ReL: Politika si “bashkëpronare fantome“ në biznes

Disa biznese të fuqishme në Kosovë, veprimtarinë e tyre e zhvillojnë me ndihmën e zyrtarëve të institucioneve shtetërore. Kështu thonë ekspertë për çështje ekonomike dhe përfaqësues të shoqërisë civile, duke shtuar se pas kompanive në sektorë të ndryshëm, qëndrojnë apo janë “bashkëpronar“, jo zyrtarisht, përfaqësues të institucioneve qendrore dhe lokale. …

Lexo më shumë

Këshilli i BE-së miraton MSA-në

Sot, Këshilli i Bashkimit Evropian miratoi Marrëveshjen e Stabilizim Asociimit ndërmjet Kosovës dhe Bashkimit Evropian. Miratimi i MSA-së në Këshillin e BE-së shënon përfundimin e procesit të Marrëveshjes së Stabilizim Asociimit dhe hap rrugë për nënshkrimin e MSA-së me 27 tetor në Strazburg. MSA parasheh themelimin e marrëdhënieve kontraktuale ndërmjet …

Lexo më shumë