KOSOVA

Dhjetë për qind e të aksidentuarve mbesin invalidë në Kosovë

Në emisionin “Puls” të KTV-së u debatua për faktorët e shtimit të aksidenteve me fatalitet në komunikacion. Të ftuar ishin Jeton Rexhepi, Drejtor i Drejtorisë për Preventivë në Komunikacionin Rrugor-Policia e Kosovës, Xhemë Veselaj, Drejtor i Sekretariatit për Siguri Rrugore në Ministri të Infrastrukturës dhe Nol Dedaj, ekspert i komunikacionit …

Lexo më shumë

Qeveria falenderon SHBA-të për 'verifikim të demarkacionit'

Qeveria e Republikës së Kosovës shpreh mirënjohje për punën verifikuese dhe përshëndet deklaratën e Departamentit të Shtetit të Shteteve të Bashkuara të Amerikës lidhur me Raportin për Demarkacionin e Kufirit ndërmjet Republikës së Kosovës dhe Malit të Zi. ” Duke pasur parasysh përkrahjen e jashtëzakonshme e të gjithanshme të SHBA-ve për …

Lexo më shumë

Abrashi në konferencën ku Kosova prezantohet si UNMIK

Por pjesëmarrja e ministrit Abrashi në këtë konferencë është paraqitur me fusnotë. Ministri i Ministrisë së Punës dhe Mirëqenies Sociale Arban Abrashi në shkurt do të marrë pjesë një konferencë e titulluar “Partneriteti Ballkanik: Forcimi i lidhjeve të rajonit”, organizuar nga “Friends of Europe” dhe ku në mesin e bashkë-organizatorëve …

Lexo më shumë

Kirby: Kushti për Serbinë, normalizimi i marrëdhënieve me Kosovën

Ambasadori amerikan në Beograd, Michael Kirby ka thënë se normalizimi i marrëdhënieve me Kosovën është kusht për Serbinë dhe për këtë të gjithë janë të vetëdijshëm. Kirby ka shfaqur kënaqësinë që Serbia ka hapur zyrtarisht negociatat me Bashkimin Evropian, përkatësisht kapituj 32 e 35, shkruan Tanjug, transmeton Koha.net. Ai ka …

Lexo më shumë