Ballina / KOSOVA (page 10)

KOSOVA

Shpresa për rritjen e sundimit të ligjit, betohen 12 prokurorë

“Eurovision 2019”

Para Presidentit të Republikës së Kosovës, Hashim Thaçi, sot janë betuar solemnisht 12 prokurorë me mandat fillestar. Prokurorët e rinj janë betuar se gjatë kryerjes së detyrave do t’i qëndrojnë kurdoherë besnik Kushtetutës së Republikës së Kosovës, ligjeve në fuqi dhe do t’i respektojnë rregullat e etikës profesionale. Këta prokurorë …

Lexo më shumë

Haradinaj e Apostollova bisedojnë për sundimin e ligjit

haradinaj e apostollova

Kryeministri i Kosovës ka zhvilluar takim të rregullt me Përfaqësuesen e Posaçme të BE-së në Kosovë, Nataliya Apostolova me të cilën kanë biseduar për avancimin e rrugës euro-atlantike të Kosovës, thellimin e bashkëpunimit rajonal si dhe për fuqizimin e sundimit të ligjit. Përmes Facebook-ut, kryeministri ka shprehur përkushtimin e Qeverisë …

Lexo më shumë

Komisioni kalon draft rezolutën kundër gjenocidit

kuvendi, kosova

Komisioni Ad-hoc për hartimin e Projekt-Rezolutës për gjenocidin, krimet kundër njerëzimit dhe krimet e luftës në Kosovë, ka miratuar draft-rezolutën për dënimin e gjenocidit, krimeve kundër njerëzimit dhe krimeve të luftës në Kosovë të shkaktuara nga Serbia. Në mbledhjen e komisionit, deputeti Sami Kurteshi foli edhe për takimin e thirrur …

Lexo më shumë

EPIK: 413,569 kosovarë aplikuan për vizë Shengen, po sa nga e morrën

vizat

Institutit EPIK nëpërmjet një studimi të publikuar ka thënë se në periudhën 2014-2018, gjithsej 413,569 qytetarë të Kosovës kanë aplikuar për vizë Shengen dhe nga ta 281,826 kanë marrë vizë Shengen. Sipas institutit, në vitin 2018, gjithsej 90,840 qytetarë të Kosovës kanë aplikuar për vizë Shengen. Nga ta 63,424 kanë …

Lexo më shumë