KORONAVIRUSI

Komiteti për Sëmundje Ngjitëse me plan kundër koronavirusit

Komiteti për Monitorim e Sëmundjeve ngjitëse në Kosovë i emëruar nga Ministria e Shëndetësisë ka miratuar gjatë kësaj jave Planin e gatishmërisë dhe reagimit për Coronavirusin, Covid-19 (Versioni 1.0), pjesë e të cilit janë edhe aktivitetet të cilat janë ndërmarrë këtyre ditëve me qëllim të përgatitjes për ballafaqim me raste …

Lexo më shumë

Kujdes me “Alibabën”

Koronavirusi ka prekur më së shumti Kinën, vendin ku edhe operon kompania e njohur për blerje online ‘AliExpress’, ndërsa ekspertët kanë shprehur shqetësim se a mund Koronavirus të transmetohet përmes blerjeve online, duke mohuar një gjë të tillë. Përgjigjja e mjekëve është jo. Ata thonë sepse duke ditur që porositë …

Lexo më shumë

WHO : Emri zyrtar i sëmundjes së shkaktuar nga koronavirusi quhet Covid – 2019

eksperimente me viruse

Organizata Botërore e Shëndetit (WHO) thotë se emri zyrtar i sëmundjes që shkaktohet nga koronavirusi do të jetë Covid-2019. “Tani kemi një emër për sëmundjen dhe është Covid-19”, ka thënë Tedros Adhanom Ghebreyesus nga Organizata Botërore e Shëndetit, raporton BBC. Kjo erdhi pasi numri i vdekjeve nga ky virus kaloi …

Lexo më shumë