KORONAVIRUSI

Koronavirusi shpallet kërcënim serioz për shëndetin publik në Britani

Qeveria e Britanisë së Madhe e ka shpallur koronavirusin kërcënim serioz dhe të pashmangshëm për shëndetin publik. Ministri i Shëndetësisë, Matt Hancock, njoftoi se kjo masë është marrë që të sigurohet mbrojtja e shëndetit publik nga përhapja e mundshme e virusit të rrezikshëm. Deri më tash, në botë janë regjistruar …

Lexo më shumë

Koronavirusi, Këto janë masat parandaluese sipas Institutit të Shëndetësisë

Këto janë masat që duhet t’i ndërmerrni për të parandaluar prekjen nga koronavirusi, masa këto që i rekomandon Instituti i Shëndetësisë Publike të Kosovës. 1. Shmangia e kontaktit të ngushtë me njerëzit që vuajnë nga infeksione akute të frymëmarrjes. 2. Larja e shpeshtë e duarve, veçanërisht pas kontaktit të drejtpërdrejtë …

Lexo më shumë