Koreja e Jugut lëshon udhëzimet zyrtare për shkëmbimet e kriptovalutave

Qeveria e Koresë së Jugut ka lëshuar zyrtarisht dy grupe të udhëzimeve të premtuara më parë që përcaktojnë masat rregulluese të kriptovalutave. Përveç detajeve të sistemit të ri të emrit të vërtetë për t’i dhënë fund tregtisë anonime të kriptovalutave, gjithashtu qeveria botoi udhëzimet e saj kundër pastrimit të parave për bankat që ofrojnë shërbime për shkëmbimet e kriptovalutave.

Të martën, qeveria koreane-jugore lëshoi zyrtarisht një dokument që përmbante udhëzimet për rregullat e tregtimit të kriptovalutave. Njoftimi u bë nga zëvendëskryetari i Komisionit të Shërbimeve Financiare (FSC), Kim Yong-bum.

Ky dokument përshkruan masat e veçanta të qeverisë për eliminimin e spekulimeve virtuale të monedhës, e cila u paraqit së pari më 28 dhjetor 2017. Përveç kësaj, qeveria gjithashtu njoftoi të martën udhëzimet e saj kundër pastrimit të parave (AML), të përgatitura nga Njësia e Inteligjencës Financiare për të ndjekur të gjitha bankat që merren me llogaritë e kriptovalutave.

Një pjesë e madhe e masave kanë të bëjnë me sistemin e ri të llogarisë reale të emërtuar nga qeveria. Ky sistem do të zëvendësojë praktikën aktuale të bankave për lëshimin e llogarive virtuale. Këto llogari lëshohen nga bankat për klientët e shkëmbimeve të kriptovalutave për t’u përdorur për të depozituar dhe tërhequr para dhe llogaritë ekzistuese virtuale do të konvertohen në ato reale në atë kohë.

‘Shinhan Bank’, ‘Nonghyup Bank’, ‘Kookmin Bank’, ‘Hana Bank’ janë bankat e para që do ta zbatojnë sistemin e ri.

Klientët duhet të hapin një llogari që ofrojnë shërbime të llogarisë virtuale në transaksionet që përdorin.

“Klientët e rinj duhet të shtohen pas procedurave strikte të identifikimit”, thotë Kim nga ‘Joongang Ilbo’, përcjell Telegrafi.

Transaksionet e kriptovalutave zakonisht ndajnë fondet e tyre nga fondet e përdoruesve, megjithatë inspektimet e qeverisë zbuluan se ‘disa transaksione u gjetën të kishin mbledhur fonde nga përdoruesit përmes llogarive të përgjithshme të korporatave të hapura në bankat’. /Telegrafi/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.