Ballina / BOTA / Kongresmeni Engel përshëndet Vendimin për Jeruzalemin kryeqytet të Izraelit
Eliot Engel

Kongresmeni Engel përshëndet Vendimin për Jeruzalemin kryeqytet të Izraelit

Eliot Engel, përfaqësues i Komitetit pë Marrëdhënie me Jashtë i Kongresit amerikan, dhe kongresmeni shumë vjeçar nga radhët e demokratëve ka mbështetur vendimin e Presidentit të ShBA-ve, Donald Trum për njohjen zyrtare të Jeruzalemit kryeqytet të Izraelit.

“Unë mbështes vendimin për njohjen e Jeruzalemit si kryeqytet të përjetshëm të Jeruzalemit, dhe vendimin për vendosjen e Ambasadës së SHBA-ve në këtë qytet. Vendimi është i kahershëm dhe ndihmon korrigjimin e padrejtësive që zgjatën me dekada. Vendimi njeh qytetin ku ndodhen Qeveria e Izraelit, Parlamenti e Kryeministria, siç e njeh edhe lidhjen e pashkëputshme antike ndërmjetë hebrenjëve dhe Jeruzalemit. Unë po pres planin që do të sigurojë sigurinë e personelit të ambasadës sonë aty” , thotë për InfoGlobin, Kongresmeni Engel.

Engel ka ftuar të gjitha palët në rajon që të ruajnë qetësinë dhe të punojnë drejt zgjidhjes së qëndrueshme prej dy shtetesh , që mund të sjell paqen për israelitët dhe palesitnezët.

@Fluidi

Provo po ashtu

sokol dobruna

Dobruna flet pas 6 orëve intervistim nga Gjykata Speciale

Pas gjashtë orëve intervistim, ish-gjykatësi i UÇK-së, Sokol Dobruna, ka dalë nga zyra e Gjykatës …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.