Koha Ditore: Grenell do të vazhdojë të jetë emisar special për dialogun

Ambasadori Richard Grenell do të vazhdojë të jetë emisar special për dialogun ndërmjet Kosovës dhe Serbisë.

Këtë për Kohën Ditore e ka konfirmuar zëdhënësi i Grenellit, Dick Custin.

“Mund të konfirmojmë se Ambasadori Grenell do të shërbejë si ambasador i SHBA-së në Gjermani, emisar special për negociatat e paqes ndërmjet Kosovës dhe Serbisë, dhe tani, si ushtrues detyre i drejtorit të Inteligjencës Kombëtare, në të njëjtën kohë”, ka thënë Custin.

Tutje Custin ka thënë se Grenell është pajtuar që të marrë detyrën e re përkohësisht, derisa të bëhet një nominim zyrtar nga Shtëpia e Bardhë.

“Theksoj se ambasadori Grenell është pajtuar me kërkesën e presidentit Trump për të marrë pozitën e ushtruesit të detyrës së drejtorit për Inteligjencë Kombëtare, dhe se Shtëpia e Bardhë së shpejti do të konfirmojë nominimin e tij”, ka thënë ai.

Custin ka deklaruar për Kohën Ditore gjithashtu se Grenell do të jetë i përkushtuar 100 për qind për dialogun ndërmjet Kosovës dhe Serbisë.

“Duke u bazuar në këto fakte ambasadori Grenell do të mbajë emërimet si ambasador i SHBA-së në Gjermani dhe i dërguar i posaçëm presidencial në negociatat e paqes ndërmjet Kosovës dhe Serbisë, ndaj së cilët ai mbetet i përkushtuar 100 për qind”, ka deklruar Custin.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.