vaksinë

Kjo vaksinë e re trajton kancerin e lëkurës

Shkencëtarët britanikë kanë krijuar një vaksinë të re, tejet të nevojshme për shëndetin e njeriut.

Sipas raportit, ajo lufton me llojin më vdekjeprurës të kancerit të lëkurës.

Dy të tretat e pacientëve të imunizuar me vaksinë, të cilat synojnë qelizat melanoma, janë ‘të gjalla dhe të shëndosha’ edhe pesë vjet më vonë. Por në pjesën tjetër, kanceri u përkeqësua.

Ekspertët besojnë se aftësia për të treguar se kush do të punojë do të revolucionojë betejën kundër kancerit.

Kjo do t’u mundësojë mjekëve që të synojnë mjete të shtrenjta të reja për pacientët, duke kursyer paratë vitale të një spitali në Britani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.