fbpx
dubai
Procedura e votimit në Asamblenë e Përgjithshme që po mbahet në Dubai, pritet të zhvillohet nesër (e martë, 20 nëntor).

Kjo mrrekulli e Dubait – do t’i lërë në hije të gjitha tjerat në botë

Dubai ka paralajmëruar një “mega-projekt” të ri turistik, ndërtimin e marinës më të madhe në Lindjen e Afërt, me 1.400 lidhje për jahte.

Porti Dubai do të ketë  limanin për anije për lundrim dhe terminalin, i cili do të mund të pranojë përnjëherë 6.000 udhëtarë, ka kumtuar qeveria e Duabit.

Ndërtesa kryesore e marinës – fanari, do të jetë kulla e lartë 135 metra. Në te do të gjendet hoteli dhe kulla e vëzhgimit. Në Dubai është edhe rrokaqielli më i lartë në botë, Birxh Kalifa, i lartë 820 metra.

Marina e ardhshme në kuartin luksoz afër ishullit artificial në formë palme, do të shtojë numrin e përgjithshëm të lidhjeve për jahte në Dubai në 4.400.

Dubain, i cili është njëri prej vendeve më atraktive turistike të botës, në vitin 2015 e kanë vizituar 14.2 milionë turistë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.