fbpx
qeveria e kosoves

Kjo është përbërja e re e Qeverisë së Kosovës

Mandatari për formimin e Qeverisë së Kosovës, Ramush Haradinaj ka prezantuar emrat e kabinetit qeverisës, për të cilët ka kërkuar votat e deputetëve.

Në bazë të marrëveshjes PDK, AAK, Nisma, AKR, Lista Serbe dhe pakicat jo serbe, përbërja e kabinetit duket si më poshtë:

Kryeministër: Ramush Haradinaj

Zëvendëskryeministra: Behgjet Pacolli (AKR), Enver Hoxhaj (PDK), Fatmir Limaj(Nisma), Dalibor Jevtiq (Lista Serbe) dhe Dardan Gashi.

Ministër i Forcës së Sigurisë së Kosovës: Rrustem Berisha (AAK)

Ministria e Infrastrukturës: Pal Lekaj (AAK)

Ministria e Financave: Bedri Hamza (PDK)

Ministria e Shëndetësisë: Uran Ismaili (PDK)

Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit: Kujtim Gashi (PDK)

Ministria e Integrimeve Evropiane: Dhurata Hoxha (PDK)

Ministrja e Drejtësisë: Abelard Tahiri (PDK)

Ministria e Inovacion dhe Ndërmarrësisë: Besim Beqaj (PDK)

Ministria e Punës dhe Mirëqenies Sociale: Skender Reçica (Nisma)

Ministria e Arsimit: Shyqeri Bytyqi (Nisma)

Ministria e Tregtisë dhe Industrisë: Bajram Hasani (Nisma)

Ministrja e Zhvillimit Ekonomik: Valdrin Lluka (AKR)

Ministria e Ambientit dhe Planifikimit Hapësinor: Albena Reshitaj (AKR)

Ministria e Diaspora dhe Investimeve: Dardan Gashi

Ministria për Kthim dhe Komunitete: Delibor Jevtiq (Lista Serbe)

Ministria e Pushtetit Lokal: Ivan Teodosijeviq (Lista Serbe)

Ministria e Bujqësisë: Nenad Rikalo (Lista Serbe)

Ministria e Zhvillimit Rural: Rasim Demiri (Vakat)

Ministria e Administratës Publike: Mahir Jagxhillar (TDP)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.