Ballina / Shkencë / Kjo është arsyeja e rritjes ekstreme të temperaturave

Kjo është arsyeja e rritjes ekstreme të temperaturave

E përditshmja britanike “The Independent” ka publikuar një artikull i cili tregon se planeti Tokë është shumë më i nxehtë sot se sa ka qenë 200 vite më parë.

Për të vërtetuar këtë është kryer një studim ku janë përdorur 692 termometra të vendosur në kontinente dhe oqeane të ndryshme të planetit tonë.

NASA arriti të shpjegonte këtë vit fenomenin e ngrohjes globale dhe rezultoi se niveli i CO2 (dioksidit të karbonit) në atmosferë është dyfishuar 100 vitet e fundit.

Një vrimë rreth 90 km e gjerë është dalluar në sipërfaqen e diellit dhe për këtë fakt shkencëtarët janë në panik pasi nuk është dukuri e zakonshme. Vrima ka përmasa më të mëdha se planeti ynë.

@Fluidi

Provo po ashtu

planeti

Zbulohet planeti ku 1 vit zgjat vetëm 20 ditë

Zbulimi i pazakontë i një planeti u realizua nga një ekip i shkencëtarëve indianë. Është …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.